Lotus Exige Scura



Lotus va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo cea mai noua creatie a sa, editia speciala Exige Scura. Modelul Scura (echivalentul in limba italiana a cuvantului "intunecat"), comercializat pe piata japoneza sub denumirea de Exige Stealth, va fi produs in numai 35 de astfel de exemplare la nivel mondial, iar pretul unei unitati se situeaza in jurul valorii de 60.000 euro. "Exige Scura este un vehicul uimitor care ofera o experienta plina de adrenalina si multi oameni intorc capul dupa el pe strada," spune Luke Bennett, directorul Lotus.

Exterior si interior:

La exterior masina este vopsita in nuanta negru mat, protejata de un lac special, fiind inzestrata cu componente construite din fibra de carbon, cum sunt spoilerul frontal si cel posterior. La interior Lotus Exige Scura a primit scaune sport si o noua consola centrala.

Motorizare:

Sub capota supercarului negru se afla un propulsor supraalimentat, cu o capacitate de 1.8 litri, care genereaza 260 CP si un cuplu de 236 Nm, obtinut la 6.000 rpm. Acesta este cuplat la o transmisie manuala cu 6 rapoarte.

Performanta si consum:

Printre sistemele cu care Lotus Exige Scura a fost inzestrata se numara Lotus Launch Control si Lotus Traction Control. Pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, sportiva are nevoie doar de 4.1 secunde. Viteza maxima atinsa este de 245 km/h. Consumul mediu este de 8.5 litri la 100 km, iar valoarea emisiilor este de 199 g CO2/km.


1 comentarii:

Romanika Blog spunea...

A fost o tentativa si la avioane cu acealsi sitem... in urmatorii 20 de ani nu se va intampla ,poate dupa cine stie

Trimiteți un comentariu